Fecr Vakti. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Haberler

Pages

Yeni Başlıklar

Türkiye, nasıl Haçlı toprağı oldu?

Tayyip Erdoğan, Patriot füzelerinin, “Suriye sınırına” yerleştirilmesine bahane olarak Türkiye’nin “NATO toprağı” olduğu gerekçesini gösterdi!

 Türkiye, nasıl Haçlı toprağı oldu?
 Bilindiği gibi NATO’nun amblemi bir haçtan ibarettir. Aytunç Altındal’a göre NATO’nun dört uçlu haçı, Yeni Ahid’i yazan 4 Evangelisti ve Alşimist-Ökülist gelenekte yer alan 4 temel elementi simgelemektedir. İncil’in Yeni Ahid bölümünü yazanlar havariler değil, ’güzel haber/tebliğ’ anlamına gelen “testamentler” in yazıcıları olan Evangelistlerdir..
 Diğer taraftan, bir önceki NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, İstanbul’daki NATO zirvesinde,  İhtiyaç olan yere güvenlik taşıyan yeni bir NATO kuracağız” demişti. İşte bu çerçevede, son olarak Malatya’ya füze kalkanı sistemi kurdular, Malatya, Diyarbakır ve Gaziantep’e Patriot füzesi konuşlandırıyorlar. İzmir’i de NATO’nun kara ordusu karargâhı haline getirdiler.
Ulusal Kanal’da Elif Akçınar’ın  “Neler Oluyor?”  programında konuyu inceledik. Eski CHP milletvekili Berhan Şimşek, Wikipedia’da da yer alan bir dosyadan, NATO’nun diğer üslerini de tek tek okudu..
* Afyonkarahisar askeri havaalanı, Türkiye’nin en büyük askeri havaalanıdır. NATO’nun 2. büyük havaalanıdır.  “Ana Jet Bakım Üssü” olarak kullanılmaktadır. Sivil uçuşlara açılması konusundaki çalışmalara NATO’dan izin çıkmamıştır.
* İncirlik Hava Üssü, yönetimi ve denetimi TSK’da olan, NATO’nun önemli bölgesel bir depo üssüdür. Türk Hava Kuvvetleri 10. Ana Jet Üssü ve ABD hava kuvvetleri 39. Ana Jet Üssü burada görev yapmaktadır.
* Çiğli’deki İzmir Hava Üssü, Avrupa’daki ABD Hava Kuvvetleri’ne (USAFE) bağlıdır. 42 uçak ve 300 asker-personel bulunan üste I-HAWK ve Roland füze sistemleri konuşlandırılmıştır. 11 Ağustos 2004’te LANDSOUTHEAST karargâhı Napoli’den İzmir’e taşınmış, 1 Ocak 2006’da da ABD 16. Hava Filosu, Almanya’nın Ramstein hava üssünden alınarak buraya yerleştirilmiştir.
* Şile Üssü: Stinger füzelerinin fırlatılması için uluslararası standartlarda bir atış alanıdır.
* Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı: Irak savaşı sürecinde NATO tarafından getirilen AWACS’lar burada üslenmiştir.
* Balıkesir 9. Hava Jet Üssü: Bu üsde 6 adet  “vault” denilen füze rampası bulunmaktadır.
* Muğla Aksaz Deniz Üssü.
* Ankara-Ahlatlıbel, Amasya-Merzifon, Bartın, Çanakkale, Diyarbakır-Pirinçlik, Eskişehir, İzmir-Bornova, İzmit, Kütahya, Lüleburgaz, Sivas-Şarkışla, İskenderun, Ordu-Perşembe, Rize-Pazar, Erzurum, Van-Pirreşit ve Mardin’de NATO’ya bağlı Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezleri. (CAOC6)
Görüldüğü gibi Türkiye’de NATO’nun haçlı bayrağının dikilmediği yer kalmamış durumdadırBu yerleşmenin dörtte biri de tarihlerinden anlaşılacağı gibi AKP iktidarı sırasında sağlanmıştır. Tayyip Erdoğan’ın  “NATO toprağı”  değerlendirmesinden hemen sonra, İzmir, NATO’nun kara ordusu karargâhı haline getiriliyor!
Niçin? 2003 yılında ABD Başkanı George W. Bush,  “Türkiye bir cephe ülkesidir” dediği için değil mi? Hillary Clinton,  “Suriye meselesini Türkiye’ye verdik” dediği veya İsrail’in güvenliğini sağlamak, hatta 22 İslam ülkesinin bu arada Türkiye’nin de haritasını değiştirmek için değil mi? 
Arslan BULUT

Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA-