Yeni Başlıklar

İmam Ali Rıza (a.s)’ın Ziyaretnamesi


Bismillahirrahmanirrahim

Şehadet ederim ki Allah’tan başka bir ilah yoktur; o birdir ve ortağı yoktur. Yine şehadet ederim ki Muhammed onun kulu ve resulüdür. O geçmiş ve gelecekteki bütün insanların efendisidir. Yine o, bütün peygamber ve resullerin efendisidir.
Allah’ım! Kulun, resulün, peygamberin ve bütün yaratıklarının efendisi olan Muhammed’e (s.a.a.), senden başka hiç kimsenin sayıp bitiremeyeceği bir salat (rahmet) gönder.
Allah’ım! Senin halis kulun ve resulünün kardeşi olan Emir’el-Müminin Ali İbn-i Ebu Talib’e rahmet gönder, onu ilmin (ve hikmetin) ile bütün yaratıkların arasından seçtin ve mahlukatından istediğin kimselere rehber ve mesajını ulaştırmakla görevlendirdiğin kimselere yol gösterici, adalet üzere dini uygulayan ve bütün bunlara tanık, insanlar arasında hakem kıldın. Allah’ın selam, rahmet ve bereketi onun üzerine olsun.
Allah’ım! Peygamberinin kızı, velin olan Ali bin Ebu Talib’in eşi, cennet gençlerinin efendileri ve Peygamber'in iki torunu Hasan ve Hüseyin’in annesi Fatıma’ya, senden başka hiç kimsenin azametini kuşatamayacağı bir rahmet gönder; o Fatıma ki tertemiz, tahir, mutahhar, muttaki, arınmış, (rızana) razı, tezkiye bulmuş (günahsız) ve bütün cennet kadınlarından üstündür.
Allah’ım! Peygamber’in torunları, cennet gençlerinin efendileri, yaratıklarının içerisinde dinini koruyan, risaletine mebus kıldığın kimselere yol gösterici, adaletinle dininin hakimi ve yaratıkların arasında hükmünün hakemi olan Hasan ve Hüseyin’e rahmet gönder.
Allah’ım! Kulun,  yarattıklarının içerisinde dini ayakta tutan, risaletini ulaştırmakla görevlendirdiğin kimselere yol gösterici, adaletinle dinin hakimi ve mahlukatının arasında hükmünün hakemi ve ibadet edenlerin serveri olan Ali bin Hüseyin’e rahmet gönder.
Allah'ım! Kulun ve yeryüzünde halifen olan ve Peygamberlerin ilmini açıklayıp izah eden Muhammed İbn-i Ali’ye rahmet gönder.
Allah'ım! Halis kulun, dininin velisi, bütün yaratıklarına hüccetin, sâdık ve salih olan Câfer bin Muhammed es-Sâdık’a rahmet gönder.
Allah'ım! Salih kulun ve yaratıklarının arasında sözcün, hükmünle konuşan ve halkına hüccetin olan Mûsa İbn-i Câfer’e rahmet gönder.
Allah'ım! Has kulun ve dininin velisi olan, adaletinle dinini ayakta tutan, senin ve kendi sâdık babalarının dinine davet eden, seçkin (Allah’ın rıza makamına ermiş) kıldığın Ali bin Mûsa Rıza’ya senden başkasının saymaya kadir olmayacağı bir rahmet gönder.
Allah’ım! Has kulun ve velin olan, emrini ayakta tutan ve (marifet ve tevhid) yoluna davet eden Muhammed bin Ali’ye (imam Cevad’a) rahmet gönder.
Allah’ım! Has kulun ve dininin velisi (koruyucusu) olan Ali bin Muhammed’e (İmam Hâdi’ye) rahmet gönder.
Allah’ım! Emrinle amel eden, yarattıklarının arasında dinini ayakta tutan, peygamberinin tarafından hakkı eda eden, hüccetin ve halkına şahidin olan keramet (ve lütfüne) muhtas kılınan, (insanları) senin ve resulünün itaatine davet eden Hasan bin Ali’ye ve bütün o yüce zatlara salat ve selam gönder.
Allah'ım! Yarattığın insanların arasında dinini ayakta tutan hüccetin ve veline (Hz. Mehdî’ye) ferecini (zuhurunu) hız vererek ona yardım olacak, bizi dünya ve ahirette onunla beraber kılacak ve ebediyen baki kalacak bir rahmet gönder; öyle kâmil bir rahmet ki durmadan artsın.
Allah'ım! O yüce zatların sevgisi ve dostluğu vasıtasıyla dergâhına yakınlık arıyorum. Onların dostlarını dost, düşmanlarını ise düşman biliyorum. Öyleyse onların vasıtasıyla dünya ve ahiret hayrını bana nasip eyle. Onların vesilesiyle dünya ve ahiret şerrini ve kıyamet gününün korkusunu benden uzaklaştır.

Sonra İmam Rıza (a.s)’ın mezarının başucunda otur ve şöyle de:

Selam olsun sana ey Allah’ın velisi, selam olsun sana ey Allah’ın hücceti, selam olsun sana ey yeryüzünün karanlıklarında Allah’ın nûru, selam olsun sana ey dinin sütunu (direği)!
Selam olsun sana ey Adem safvetullah’ın (Allah’ın seçkin kulunun ilminin) varisi, selam olsun sana ey Nuh Nebiyullah’ın (hilminin) varisi, selam olsun sana Ey İbrahim Halilullah’ın varisi, selam olsun sana ey İsmail Zebinullah’ın varisi, selam olsun sana ey Mûsa Kelimullah’ın varisi, selam olsun sana ey İsa Ruhullah’ın varisi, selam olsun sana ey Muhammed Resulullah’ın varisi!
Selam olsun sana ey Allah’ın velisi ve alemlerin rabbinin resulünün vasisi ve Emir’ül-Müminin’in varisi, selam olsun sana ey Fatımat-üz Zehra’nın varisi, selam olsun sana ey cennet gençlerinin efendileri olan Hasan ve Hüseyin’in varisi, selam olsun sana ey ibadet edenlerin ziyneti olan Ali bin Hüseyin’in varisi, selam olsun sana ey önceki ve sonrakilerin ilmini açıklayıp izah eden Muhammed bin Ali’nin varisi, selam olsun sana ey sâdık ve salih olan Câfer bin Muhammed’in varisi, selam olsun sana ey Mûsa bin Câfer’in varisi!
Selam olsun sana ey sıddık ve şehid. Selam olsun sana ey (Peygamber’in) vasisi, salih ve müttaki.
Şehadet ederim ki şüphesiz sen namazı dosdoğru kıldın, zekâtı verdin, mârufa (iyiliğe) emir münkerden (kötülükten) nehyettin, yakin (ölüm) gelene kadar Allah’a ibadet ettin.
Selam olsun sana ey Ebul Hasan er-Rıza, Allah’ın rahmet ve bereketi senin mukaddes ruhuna olsun!

Yazar Hakkında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderin